Orele suplimentare de muncă dăunează grav sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Generală a Muncitorilor (UGT), oboseala cauzată de orele suplimentare are repercursiuni asupra sănătăţii. Mai mult de 22% din angajaţii din

Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Generală a Muncitorilor (UGT), oboseala cauzată de orele suplimentare are repercursiuni asupra sănătăţii. Mai mult de 22% din angajaţii din Spania lucrează mai mult de 40 de ore săptămânal.

Specialiştii au analizat 4.000 de persoane, care lucrează în diferite domenii de activitate. Dintre acestea, majoritatea celor care muncesc mai multe ore decât cele stabilite prin lege, lucrează în telecomunicaţii, securitate privată, carmangerii şi industria ceramică. Sindicatul denunţă faptul că patronatul prelungeşte orarul angajaţilor pentru a nu plăti salarii în plus.

Din totalul de persoane care realizează ore suplimentare, 77% suferă de stres, 20% au fost implicaţi în cazuri de hărţuire din partea şefilor, 6% au fost victime ale comportamentelor violente sau ale conflictelor cu superiorii, iar 1% au spus că nu mai pot suporta situaţia de la locul de muncă.

De asemenea, dintre persoanele care lucrează mai mult de 40 de ore săptămânal, 42% şi-au luat concediu medical din cauza anxietăţii şi 34% - din motive de stres şi depresie.

Acelaşi studiu a arătat faptul că 58% din bărbaţi lucrează ore suplimentare şi numai 28% din femei. Cu toate acestea, femeile suferă de stres şi depresie mai frecvent decât bărbaţii, deoarece trebuie să se ocupe şi de treburile casnice şi de îngrijirea copiilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite