O familie de români îşi "închiria" fetele minore pentru prostituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii erau bătrâni cu vârsta peste 60 de ani, care plăteau în schimbul serviciilor sexuale cu cele două adolescente mici sume de bani - 20-30 de euro -, cadouri sau chiar alimente.

Poliţia Naţională din Gijon (Asturias) a arestat şase persoane pentru proxenetism şi corupere de minori, între care şi părinţii uneia dintre minorele obligate să se prostitueze. Ceilalţi patru erau clienţi care contractau serviciile sexuale ale minorelor, deşi ştiau că acestea sunt adolescente, scrie cotidianul Que.

Potrivit Poliţiei, cei şase arestaţi au fost deferiţii Judecătoriei de Instrucţie numărul 2 din Gijon, iar cazul a fost preluat de Procuratura de Minori din Oviedo.

Investigaţiile au fost demarate în luna mai, în urma unui denunţa al unei şcoli din localitate, care a alertat Poliţia că una din elevele centrului, de naţionalitate română, ar putea practica prostituţia.

Potrivit informaţiilor culese de poliţişti, minora frecventa o cafenea, mereu însoţită de un individ cu vârsta de patru ori mai mare ca a sa. Acest fapt era coroborat cu un indice ridicat de absenteism de la şcoală şi de un aspect fizic deloc adecvat vârstei sale: părul şi unghiile vopsite, îmbrăcăminte vulgară etc.

Şcoala la care învăţa una dintre minore a anunţat Poliţia

Plecând de la aceste informaţii, s-a iniţiat o complexă investigaţie, în urma căreia s-a descoperit că existau două minore, de 14 şi 15 ani, aparţinând aceleiaşi familii, care aveau întâlniri cu persoane de peste 60 de ani pentru "atingeri nepotrivite" sau chiar relaţii sexuale cu acestea, în schimbul unor mici sume de bani - 20-30 de euro -, cadouri sau chiar alimente.

Află pe adevarul.es care au fost primele rezultate ale anchetei în acest caz

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite