ONU condamnă Spania pentru că nu a lăsat un puşcăriaş, bolnav de SIDA, să moară acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Spaniei are la dispoziţie 180 de zile pentru a comunica ONU care este suma prin care va indemniza familia unui puşcăriaş care a murit în închisoare de SIDA, conform ziarului spaniol ADN. Mama şi fraţii decedatului au câştigat procesul în care acuzau statul spaniol că nu i-a înştiinţat de complicaţiile bolii şi nici de moartea acestuia.

În luna noiembrie, 1990, D.M, cetăţean de naţionalitate spaniolă, a fost anunţat de către infirmeria Centrului Penitenciar din Gijon că este infectat cu virusul HIV.

Acesta fusese condamnat, în 1984, la 28 de ani de închisoare, pentru delicte împotriva proprietăţii. În 1994, spaniolul moare în închisoarea El Dueso, din Santander.

Deşi familia a solicitat, în repetate rânduri, să fie pus în libertate condiţională pentru a putea trăi ultimele clipe acasă, conducerea penitenciarului a ignorat cererile rudelor.

După aproape 14 ani, familia decedatului a câştigat procesul împotriva statului spaniol, în care cere despăgubiri pentru că nu au fost anunţaţi de gravitatea stării de sănătate a puşcăriaşului şi nici de moartea lui.

Astfel, ONU obligă Guvernul spaniol să decidă, în termen de 180 de zile, cu ce sumă va indemniza familia decedatului, cu menţiunea că, pe viitor, “să evite să mai comită astfel de violări ale drepturilor cetăţenilor”, informează ziarul ADN.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite