ONU acuză Spania de xenofobie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportorul special la ONU, austriacul Manfred Nowak, a atenţionat Spania pentru numeroasele reclamaţii primite în legătură cu relele tratamente aplicate imigranţilor de către autohtoni. Multe

Raportorul special la ONU, austriacul Manfred Nowak, a atenţionat Spania pentru numeroasele reclamaţii primite în legătură cu relele tratamente aplicate imigranţilor de către autohtoni. Multe dintre abuzurile denunţate au avut la bază rasismul şi xenofobia.

Printr-un document oficial trimis guvernului spaniol, Novak cere ca, în cel mai scurt timp, reclamaţiile de abuz psihic sau fizic să fie investigate cu promptitudine şi eficienţă. De asemenea, pentru funcţionarii care nu au dat atenţie acestor cazuri, se solicită suspendarea din funcţie până la finalizarea anchetei.

În acelaşi context, raportorul menţionează că, pentru ONU, singurele surse considerate a fi de încredere sunt organizaţiile nonguvernamentale spaniole. Acestea semnalează o creştere a denunţurilor de la 46 la 133, în doar trei ani. În replică, Ministerul de Interne din Spania cere raportorului ONU să prezinte datele care au stat la baza acuzaţiilor şi cazuri concrete de acţiuni xenofobe, suspectând că afirmaţiile ONG-urilor sunt nefondate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite