Numărul profesorilor de română a crescut la 75

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei şi Ambasada României la Madrid au început pregătirile pentru al doilea an de predare a limbii române în Spania. Selecţia cadrelor didactice a constat într-un

Ministerul Educaţiei şi Ambasada României la Madrid au început pregătirile pentru al doilea an de predare a limbii române în Spania.

Selecţia cadrelor didactice a constat într-un concurs de dosare şi un interviu. Pe baza punctajului obţinut şi a oraşului în care doreau să predea, candidaţii au primit repartiţiile.

Cei 21 de profesori care au participat la proiectul pilot din 2007-2008 au avut prioritate la catedră. Anul acesta, în total, 75 de profesori români vor preda în Spania.

Cursurile continuă în Madrid, Castilla la Mancha şi Catalunya şi vor începe în comunitatea valenciană, Aragon, Andaluzia, Insulele Baleare, Murcia şi Galicia.

În comunitatea Madrid au fost repartizaţi 25 de profesori, iar în comunitatea valenciană 15, în timp ce Ţara Bascilor şi Murcia vor conta doar pe câte un profesor.

"Pentru Insulele Baleare şi comunitatea Galicia nu a optat niciun candidat, aşa că este posibil să se organizeze o nouă selecţie în toamnă", a declarat Mihaela Suciu, purtător de cuvânt al Institutului Limbii Române.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite