Numărul străinilor din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul străinilor din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii 13 ani
Numărul străinilor din Spania a scăzut pentru prima dată în ultimii 13 ani

Specialiștii cred că reîntoarcerea acasă a românilor și stoparea granițelor pentru latino-americani au fost principalele motive ale acestei scăderi.

Numărul străinilor din Spania a scăzut anul acesta pentru prima dată în ultimii 13 ani, conform Sondajului Populației Active, care a comparat cifrele înregistrate în al treilea trimestru al acestui an cu cele din al doilea trimestru. Datele Institutului Național de Statistică (INE) arată că la finele lunii septembrie, în Spania erau înregistrate 5.342.800 de persoane, cu 17.100 mai puține decât în luna iunie.

Este primul rezultat negativ înregistrat în perioada septembrie 1996-septembrie 2009.
Imigranții din America Latină au fost protagoniștii acestei reduceri, numărul lor micșorându-se cu 30.000 de persoane, ei fiind, alături de cetățenii din țările extracomunitare (700 de persoane) segmentul de populație care s-a micșorat în această perioadă. Străinii care provin din țări ale Uniunii Europene au continuat să-și mărească acest număr, înregistrând o creștere de 10.000 de persoane.

În ciuda creștereii numărului de străini din țările UE, Profesorul Miguel Pajares, de la Universitatea din Barcelona crede că micșorarea numărului de străini din Spania s-a datorat, în special, reîntoarcerii românilor acasă, precum și a stopării venirii cetățenilor din America Latină.

Vezi pe adevarul.es care este explicația acestei scăderi a numărului de străini


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite