Număr record de accidente rutiere - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalul naţional „El Pais” relateazã, pe prima paginã, despre neadoptarea planului de salvare a bancilor pregãtit de administratia Bush care a dus la o scadere de amploare a Bursei de pe Wall

Jurnalul naţional „El Pais” relateazã, pe prima paginã, despre neadoptarea planului de salvare a bancilor pregãtit de administratia Bush care a dus la o scadere de amploare a Bursei de pe Wall Street care se gãseşte într-o situaţie în care nu se mai afla de la tragedia din 11 septembrie.

Ieri noapte, în jurul orelor 24.00, în portul Los Cristianos din Santa Cruz de Tenerife a ajuns o barcã la bordul cãreia de aflau 229 de imigranţi subsaharieni, scrie ziarul „El Mundo”. Din cei 229 de bãrbaţi, şase au fost transportaţi de urgenţã la centrul sanitar cel mai apropiat deoarece se aflau în şoc hipotermic. Aceasta este a doua ambarcaţiune care intrã ilegal în apele spaniole, prima a ajuns luni, pe Insula Lanzarote, cu 29 de imigranţi la bord.

„Munca este grea, dar noi suntem bine” titreazã publicaţia valencianã „Las Provincias” în pagina de societate. În oraşul Utiel, provincia Valencia, Guvernul Autonom din Comunitatea Valencianã a inaugurat un cãmin în care vor locui permanent muncitorii veniţi din Europa de Est (români şi bulgari) pentru a lucra la cules de struguri, citrice sau alune. Astfel, aceştia nu vor mai fi nevoiţi sã doarmã în câmp sau în barãci fãcute din plastic şi carton.

Jurnalul „El Periodico Mediterraneo”, din Castellon, explicã în paginile sale cã trei din cinci firme din provincie au avut, în ultimul an, grave probleme financiare. Aceste date rezultã dintr-un studiu efectuat de cãtre Camera de Comerţ din Castellon, care a realizat interviuri la 259 de firme.

Sfârşitul de sãptãmânã s-a încheiat cu opt morţi în accidente rutiere, pe strãzile Spaniei, cifra cea mai mare din anii ´60, publicã ziarul „ABC” pe prima paginã. Din cele opt victime, douã sunt de naţionalitate românã. Pânã duminica trecutã numãrul morţilor în accident de trafic era de 1.640 de persoane, cu 437 mai puţin decât anul trecut.

30 de ţigani de naţionalitate românã au fost evacuaţi ieri dintr-o fabricã abandonatã, din Valencia, care era pe punctul de a se prãbuşi, anunţã ziarul valencian „Levante”. Dintre cei 30 de ţigani, 11 erau minori, printre care şi patru nou-nãscuţi. Autoritãţile valenciene le-au oferit un cãmin unde ar putea locui pe perioada iernii, însã ţiganii au refuzat.

Un tânãr român a fost arestat în Alicante şi acuzat de asasinarea românului, încã neidentificat, gãsit pe 7 septembrie într-un geamantan, relateazã ziarul digital „Informacion”. Arestarea lui Daniel L. P., în vârstã de 21 de ani, care locuia în Alicante s-a produs sâmbãtã noaptea, în jurul orelor 02.00, într-o razie a Poliţiei Naţionale. La secţie, Daniel L. P. a declarat cã s-a certat cu victima, al cãrui nume nu-l cunoaşte, pentru cã acesta îi datora o sumã de bani. Însã, discuţia a început sã fie din ce în ce mai aprinsã, pânã când Daniel l-a ucis pe celãlalt român.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite