Nu mai există locuri de muncă de neacceptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trimestrial, autorităţile spaniole publică un Catalog al Locurilor de Muncă Greu de Ocupat, adresat deopotrivă localnicilor şi străinilor.

Luna aceasta, numărul mare al şomerilor din provincia Castellon, unde trăieşte o importantă comunitate românească, a determinat angajatorii din regiune să nu mai considere greu de ocupat niciun loc de muncă.

Astfel, în ultimul Catalog al Joburilor Greu de Ocupat nu există nicio ofertă în provincia Castellon. În ultimii trei ani, 9.400 de străini din provincie, printre care mulţi români, şi-au găsit un loc de muncă datorită posturilor apărute în acest catalog.

Dintre aceştia, 4.264 de români au fost angajaţi în 2008, când în catalogul apărut în al doilea trimestru existau 65 de meserii. Românii au fost angajaţi, în general, în posturi de ospătari, de menajere, de cameriste sau de sudori.

Provincia cu cea mai mare rată a şomajului

Numărul şomerilor înregistraţi la Institutul Naţional pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Comunitatea Valenciană a crescut, în luna mai, cu 925 de persoane, dintre care 746 locuiesc în provincia Castellon. Astfel, la ora actuală, în comunitate există 442.522 de şomeri, dintre care mulţi sunt de naţionalitate română.

Astfel, chiar dacă în Spania numărul şomerilor a scăzut în cursul lunii mai, Valencia, Madrid şi Insulele Canare sunt singurele zone în care s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane care şi-au pierdut locul de muncă. Conform aceleiaşi surse, provincia Castellon este zona cu cea mai mare rată a şomajului din Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite