Ninge în 45 de provincii spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile sub zero grade Celsius, neobişnuite în Spania, s-au instalat pe întreg teritoriul şi vor dura pânã duminicã, anunţã Agenţia Statalã de Meteorologie (Aemet). Ţara Bascilor

Temperaturile sub zero grade Celsius, neobişnuite în Spania, s-au instalat pe întreg teritoriul şi vor dura pânã duminicã, anunţã Agenţia Statalã de Meteorologie (Aemet).

Ţara Bascilor este comunitatea în care ninsorile au cãzut cu foarte mare intensitate, motiv pentru care guvernul local a fost obligat sã adopte mãsuri urgente pentru a uşura viaţa cetãţenilor.

Aemet a anunţat stare de alertã în 45 de provincii din Spania, începând cu data de 8 ianuarie, în timp ce, cu numai o zi înainte, frigul afecta doar 10 provincii.

Provinciile Valladolid, A Corunya, Pontevedra, Las Palmas, Tenerife, Ceuta şi Melilla sunt în afara oricãrui pericol, pentru moment.
 
Lleida, Girona, Barcelona, Zaragoza, Guadalajara, Valencia, Alicante, Murcia şi Granada se gãsesc sub codul de alertã portocaliu. Restul provinciilor vor rãmâne, conform previziunilor, sub codul de alertã galben.

În Comunitatea Catalunya, una dintre zonele care a suferit foarte mult din cauza cãderilor masive de zãpadã, Garda Civilã a salvat de la înec douã persoane aflate într-o ambarcaţiune din portul Mataro care se scufunda.

Poliţiştii au evacuat parcul natural Montseny şi au salvat doi excursionişti pierduţi.
 
De altfel, imaginea cea mai neaşteptatã a fost aceea a plajei din Malgrat de Mar, Barcelona, care a fost acoperitã de o pojghiţã de gheaţã şi de un strat de zãpadã de aproximativ 4 centimetri.


Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite