Neplătiţi din mai, se plâng lui Zapatero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii nu şi-au mai primit salariile integrale din luna mai a anului trecut. Muncitorii, dar şi proprietarul firmei, un compatriot, s-au adresat inclusiv preşedintelui guvernului spaniol pentru a găsi o soluţie. În urmă cu şapte ani, Cătălin Damian, de 37 de ani, originar din Galaţi, a înfiinţat în Madrid o firmă de construcţii specializată în pereţi şi tavane false.

De doi ani, principalul său client este firma Obrum, care în prezent îi datorează 1.550.000 de euro. Cătălin Damian a încercat în zadar să discute cu patronul firmei spaniole. Spaniolul i-a promis românului că va achita datoria, dar până în prezent nu şi-a onorat promisiunea. 

Disperaţi pentru că nu îşi putea plăti muncitorii, 180 de români şi 20 marocani, Cătălin Damian şi asociatul său spaniol Julian Martin s-au aşezat joi în faţa sediului firmei Obrum şi au declarat că intră în greva foamei.

„Din luna mai nu ne-au mai plătit niciun ban şi ne duc cu vorba că vor achita datoria. Din această cauză nu am putut plăti muncitorilor salariile, nici datoriile către stat. Sunt hotărât să fac greva foamei până la soluţionarea problemei”, a declarat Cătălin Damian.

Sprijin de la consulat, Petre Constantin, s-a deplasat la sediul Obrum şi a discutat cu reprezentanţii firmei româneşti. Cătălin Damian a fost invitat la sediul Ambasadei României la Madrid, unde a avut o întrevedere cu ataşatul pe probleme de muncă, Cristina Florea.

„Îl vom informa pe patronul firmei Romtectabi de toate demersurile legale pe care trebuie să le facă pentru finalizarea conflictului şi dobândirea drepturilor băneşti care îi revin. Ambasada României îl sprijină în toate acţiunile legale pe care le va întreprinde”, a declarat Cristina Florea.

Cer intervenţia autorităţilor spaniole

 Damian a trimis scrisori deschise preşedintelui guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, ministrului Economiei şi Industriei, Miguel Sebastian şi preşedintei Comunităţii Madridului, Esperanza Aguirre. Ultimii doi i-au răspuns patronului român, dar nu i-au oferit nicio soluţie concretă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite