Muzică şi dans românesc în Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o dată artiştii români au fost aplaudaţi pe scenele din capitala Spaniei. Ansamblul folcloric "Doina", din Turda, a prezentat vineri seara, în Plaza Colon din Madrid, un spectacol de

Încă o dată artiştii români au fost aplaudaţi pe scenele din capitala Spaniei. Ansamblul folcloric "Doina", din Turda, a prezentat vineri seara, în Plaza Colon din Madrid, un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale româneşti. Românii au prezentat un program artistic în cadrul Festivalului de Copii "The Chavales", organizat de Primăria Madrid în colaborare cu Institutul Cultural Român din capitala Spaniei.

Ansamblul Folcloric "Doina" este alcatuit din 12 perechi de dansatori adulţi şi 12 perechi de copii, sub îndrumarea directorului artistic profesor Dan Zahan şi a coregrafului Bogdan Cuc. Artiştii români au prezentat cântece şi dansuri populare din distinse zone ale ţării, în special din Transilvania, Ţara Moţilor şi Someş. Ansamblul a avut succes în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, precum "Cerbul de Aur", "Spectacol de Crăciun" la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi a obţinut marele premiu la Festivalul Internaţional de Folclor Vişeul de Sus. Cele 12 perechi de dansatori au fost prezente pe numeroase scene din Ungaria, Suedia, Germania, Polonia şi Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite