Murcia: Universitarii imigranţi lucrează în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat recent de către Serviciul Regional de Formare şi Ocupare a Locurilor de Muncă din provincia Murcia a dezvăluit că muncitorii imigranţi proveniţi din Europa de Est vor

Un studiu realizat recent de către Serviciul Regional de Formare şi Ocupare a Locurilor de Muncă din provincia Murcia a dezvăluit că muncitorii imigranţi proveniţi din Europa de Est vor să-şi schimbe actualul loc de muncă şi să caute un post care să corespundă pregătirii lor profesionale.

Mulţi dintre străinii din Spania au studii liceale şi universitare, însă lucrează ca muncitori necalificaţi în diverse sectoare de activitate. "Populaţia imigrantă provenită din România are calificarea necesară pentru a lucra în domenii precum administraţie publică sau inginerie, dar nu i se oferă şansa de a porni pe acest drum", spune Pablo Fernandez, cel care a elaborat studiul. Majoritatea acestor români lucrează în agricultură sau în alimentaţie publică - baruri, restaurante, hoteluri- , deoarece spaniolii preferă să angajeze compatrioţi în posturile care cer calificare.

Conform datelor publicate în această lucrare, la începutul lui 2007, 42% dintre români lucrau în agricultură. Un an mai târziu, în luna februarie 2008, doar 9% din aceştia continuau să lucreze în acest sector, restul îndreptându-se spre alte domenii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite