Muncitorii de la metroul din Madrid anunță grevă generală pentru luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liniile de metrou din Madrid vor fi paralizate în perioada 5-8 mai, când angajații Metro Madrid vor intra din nou grevă.

Sindicatele muncitorești nu au ajuns la un numitor comun cu conducerea metroului din Madrid în privința negocierii contractului colectiv de muncă și anunță o grevă mult mai mare decât cea care a avut loc la finele lunii martie.

Pe 5 și 6 mai muncitorii vor face doar o grevă parțială – în orele de vârf – la fel cum s-a întâmplat și în martie, iar pe 7 și 8 mai, ei se vor afla în grevă totală, de câte 24 de ore. În data de 8 mai, muncitorii au program un marș în centrul Madridului, de la Plaza Cibeles până la Puerta del Sol. În această perioadă, mai exact în zilele de 7 și 8 mai, o comisie a Comitetului Olimpic Internațional se va afla în vizită în capitala spaniolă pentru a studia posibilitățile ca Madridul să organizeze Jocurile Olimpice din 2016.

Până la finele lunii aprilie, sindicatele muncitorești vor avea cel puțin alte nouă reuniuni cu conducerea Metro Madrid pentru a ajunge la un acord. În caz contrar, vizita Comitetului Olimpic Internațional nu va fi un argument forte pentru a-i determina pe muncitori să înceteze greva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite