Mulţi români aleg Aragonul, în ciuda crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conaţionalii noştri reprezintă străinii din Comunitatea spaniolă Aragon care furnizează cei mai mulţi şomeri în regiune, românii fiind urmaţi de marocani, se arată într-un studiu recent al Oficiului Forţelor de Muncă.

Potrivit raportului valabil pentru anul 2009, dintre cei 87.623 de şomeri înregistraţi oficial în Comunitatea Aragon, 25 % sunt străini, majoritatea români.

În continuă creştere

Prezenţa compatrioţilor noştri în fruntea topului străinilor rămaşi fără un loc de muncă nu este întâmplătoare. În Comunitatea Aragon, agricultura este una dintre cele mai importante ramuri economice; de aici au provenit cei mai mulţi şomeri în anul 2009, 27,9 % din totalul celor care nu mai au loc de muncă. Alte două domenii în care lucrau mulţi compatrioţi, serviciile şi construcţiile, au furnizat şi ele mulţi şomeri.

Faptul că românii sunt cei mai numeroşi străini din rândul şomerilor nu i-a împiedicat însă pe compatrioţii noştri să aleagă în continuare să emigreze în Comunitatea Aragon. Dacă în anul 2007 în regiune locuiau 41.090 de români, în 2008 numărul acestora a crescut la 57.043, pentru ca în 2009, totalul conaţionalilor să ajungă la 63.180.

Potrivit aceluiaşi raport al Oficiului Forţelor de Muncă din Comunitatea Aragon, majoritatea şomerilor solicită posturi de muncitor necalificat, personal de curăţenie, personal administrativ sau vânzător, indiferent de calificarea avută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite