Mişcare culturală românească, la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de români au constituit, duminică, la Madrid, o mişcare culturală unică în lume. Membri fondatori sunt scriitorii Ionel Crăciun, Cornel Drinovan, profesoarele Ofelia Uţă

Un grup de români au constituit, duminică, la Madrid, o mişcare culturală unică în lume. Membri fondatori sunt scriitorii Ionel Crăciun, Cornel Drinovan, profesoarele Ofelia Uţă Burceanu, Ileana Bucurenciu, Mihaela Petrache, constructorul Liviu Herman şi preşedintele Asociaţiei de Ajutorare şi Integrare a Românilor din Alcala de Henares, Gheorghe Găinar.

Această mişcare, denumită Scara, este o alternativă spirituală care are ca scop combaterea scăderilor valorilor morale care se manifestă în ultimul timp.

Ofelia Burceanu ne-a declarat: "Am ales această denumire ca un simbol al creşterii spirituale şi morale a umanităţii, pe care ne-am propus să o realizăm prin intermediul acestei mişcări". Din punct de vedere filosofic şi moral, alternativa propusă se inspiră din învăţăturile Sfinţilor Părinţi.

"Într-o lume plină de contradicţii, unde internetul, discotecile, drogurile şi jocurile electronice pe de o parte, iar pe de altă parte parapsihologia, ereziile şi meditaţiile transcedentale produc adevărate derapaje spirituale, era nevoie de o astfel de mişcare culturală, care să scoată în evidenţă învăţăturile Sfinţilor Părinţi", a afirmat Ionel Crăciun.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite