Ministrul muncii cere ajutorul primăriilor pentru rezolvarea crizei financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Celestino Corbacho, şi preşedintele Federaţiei Spaniole a Municipiilor şi Provinciilor (FEMP), Pedro Castro, au semnat marţi un protocol de colaborare

Ministrul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Celestino Corbacho, şi preşedintele Federaţiei Spaniole a Municipiilor şi Provinciilor (FEMP), Pedro Castro, au semnat marţi un protocol de colaborare privind planul de dezvoltare a muncii şi imigraţiei.

Acordul ”va ajuta la menţinerea bazelor productive şi sociale în Spania în termenii dezvoltării armonioase”, după cum se spune într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Imigraţiei.
 
Corbacho a declarat că ”situaţia şomajului şi a imigraţiei nu se poate rezolva doar de către Guvernul Central şi trebuie să contăm şi pe primării”.

De cealaltă parte, Castro a confirmat că guvernele locale vor ajuta la ieşirea cât mai rapidă şi în cele mai bune condiţii din actuala situaţie economică cu care se confruntă Spania.
 
Conform noului acord, este prevăzută construirea a 225.000 de noi locuinţe sociale, dintre care 150.000 vor fi pe domeniul primăriilor, estimându-se ca în următorii trei ani să se achiziţioneze terenul necesar pentru un total de 450.000 de locuinţe, ceea ce va genera aproximativ 500.000 de locuri de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite