Ministrul Muncii şi Imigraţiei cere ridicarea restricţiilor de muncă pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul spaniol al Muncii şi Imigraţiei, Celestino Corbacho, este unul din susţinătorii ridicării restricţiilor de muncă, impuse în ianuarie 2007 imigranţilor din România şi

Ministrul spaniol al Muncii şi Imigraţiei, Celestino Corbacho, este unul din susţinătorii ridicării restricţiilor de muncă, impuse în ianuarie 2007 imigranţilor din România şi Bulgaria.

Corbacho consideră că anularea restricţiilor nu va provoca o creştere masivă a numărului de români şi bulgari ce ar putea veni în Spania de la 1 ianuarie 2009 şi „nu va avea un efect negativ pe piaţa muncii”.

El a avansat şi posibilitatea ca ”în cazul în care juridic va fi posibil”, decizia de ridicare a restricţiilor să fie reanalizată după şase luni de la intrarea în vigoare, dacă se va remarca un efect negativ al acesteia.

Moratoriul impus de guvernul spaniol prevede ca cetăţenii celor două ţări proaspăt membre ale Uniunii Europene (la începtul lui 2007), România şi Bulgaria, să nu dispună de drept de muncă pe o perioadă de doi ani de la sosirea în Regat.

Deşi nu au posibilitatea de a se angaja legal, imigranţii români şi bulgari pot să obţină rezidenţă. În cazul în care restricţiile de muncă nu vor fi ridicate, acestea vor fi prelungite pentru o perioadă de încă trei ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite