Ministrul Muncii şi Imigraţiei din Spania ia apărarea străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Celestino Corbacho, a afirmat că din anul 1999 şi până în luna iunie 2008, numărul imigranţilor care cotizează la serviciile sociale a crescut de

Ministrul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Celestino Corbacho, a afirmat că din anul 1999 şi până în luna iunie 2008, numărul imigranţilor care cotizează la serviciile sociale a crescut de la 332.407 la 2.147.191.

Corbacho a spus în faţa unei comisiei parlamentare că sumele pe care străinii le plătesc pentru asigurările medicale de şomaj, deces şi maternitate sunt cu mult superioare valorii serviciilor de care au nevoie. Ministrul a făcut această declaraţie deoarece, în ultimele luni, partidele din opoziţie au afirmat că sistemul social este în criză din cauza numărului mare de imigranţi.

În altă ordine de idei, Corbacho a spus că este posibil ca, până la sfârşitul anului, să fie modificate normativele pentru regruparea familiei, programul de reîntoarcere voluntară a muncitorilor străini în ţările de origine şi pactul de stat în materie de politică de imigraţie.

Începând din luna septembie a acestui an, ministrul muncii şi al imigraţiei va efectua vizite în România şi în alte state din care provin muncitori străini, pentru a stabili relaţii de colaborare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite