Ministerul român de Externe finanţează birouri de consiliere pentru românii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Spania se vor înfiinţa birouri de consiliere juridică pentru românii care întâmpină dificultăţi cu băncile, instituţiile publice şi firmele particulare. Iniţiativa a fost luată

În Spania se vor înfiinţa birouri de consiliere juridică pentru românii care întâmpină dificultăţi cu băncile, instituţiile publice şi firmele particulare.

Iniţiativa a fost luată de Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), ca urmare a acţiunilor de protest făcute de Cătălin Damian, patronul firmei Romtectabi.

„Dorim ca nici un român să nu mai ajungă în situaţia de a face greva foamei pentru a-şi primi banii, cum s-a întâmplat în cazul lui Cătălin Damian. Din nefericire, în Spania, există la ora actuală foarte multe firme româneşti care nu au fost plătite de companiile pentru care au prestat servicii.

Vom oferi consiliere juridică tuturor românilor, indiferent de problema pe care o au, şi le vom pune la dispoziţie gratuit un avocat”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa.
 
În oraşele din Spania în care există comunităţi mari de români vor fi înfiinţate birouri de consiliere, la care persoanele interesate pot suna în mod gratuit.

Compatrioţii vor fi informaţi atât telefonic, cât şi personal, în legătură cu posibilităţile pe care le au de a obţine drepturile care le revin.

Preşedintele FADERE i-a prezentat proiectul ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, care va acorda finanţarea necesară pentru deschiderea birourilor.


 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite