Milionarul la loto, un ardelean modest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milionarul la loto,  un ardelean modest
Milionarul la loto, un ardelean modest

Mama lui Cristian Valer a spus că băiatul ei este un tânăr fără vicii, care nu-şi pierdea nopţile cu prietenii sau cu fetele. Viorica, mama milionarului, povesteşte că, la început, fiului ei său nu prea i-a surâs norocul în Spania. La un moment dat, i-a spus acestuia: „Vino acasă, că-ţi trimit eu bani de drum“.

Familia lui Cristian Valer (29 de ani), proaspătul câştigător la loteria spaniolă, locuieşte la etajul al doilea al unui imobil din judeţul Bistriţa-Năsăud, într-un apartament modest, cu trei camere. Şase suflete, doi adulţi şi patru copii, au locuit în acest apartament de cartier înainte ca fetele şi băiatul cel mare, Cristi, să ia calea Spaniei. Cea dintâi a plecat Adriana, fata cea mare, şi, acum şase ani, a urmat-o şi Cristi. Recent a plecat Iuliana, mezina de 21 de ani.

Mama milionarului, Viorica (52 de ani), este pensionară, iar tatăl munceşte în construcţii. Viorica îi aşteaptă acum acasă pe toţi, să stea şi să se sfătuiască ce vor face cu banii. „Cristi nu şi-a făcut încă planuri ce face cu banii, probabil o să punem apartamentul ăsta la punct, o să mai investească în casa de la ţară a mamei mele, la câţiva kilometri de oraş. Mi-a spus că ar putea să-şi ia o vacanţă să călătorim cu toţii însă eu nu pot, cât timp mama mea este bolnavă. Să meargă ei că sunt tineri”, spune Viorica.

Norocul începătorului

Pasiunea jocurilor de noroc nu-l caracterizează pe Cristian Valer.

„Mai trăgea câte-un loz rar, nici în Spania nu ştiu să fi jucat, atunci i-a venit lui norocul”, spune femeia, care, de când a câştigat băiatul la loteria din Spania, se tot roagă la biserică.

Încă nu-i vine să creadă că cele 7,7 milioane de euro chiar sunt câştigate de Cristi şi nici nu îndrăzneşte să le povestească vecinilor despre asta.

Portret de om cumpătat

Mama lui Cristian Valer este convinsă că banii cei mulţi nu-i vor schimba băiatul.

„A fost întotdeauna un copil bun şi muncitor, în timpul liber ajuta pe lângă casa bunicii, mai plivea, săpa, făcea munci gospodăreşti. După ce a terminat şcoala profesională şi-a dorit să muncească, să ajute familia. Cred că banii  ăştia nu-l vor schimba. E un băiat tare bun, a venit odată acasă şi mi-a dat 3.000 de euro, iar pentru el şi-a păstrat doar banii de drum”, îşi aminteşte mama milionarului.

Ca semn că e cumpătat, femeia povesteşte că, în urmă cu două săptămâni, Cristi şi-a cumpărat un apartament în Silleda cu ajutorul unui credit.

Băiatul este un bun familist şi, în opinia mamei, fără prea multe vicii. „Nu-şi pierdea nopţile cu prietenii sau fetele, trăgea la casa lui întotdeauna. Când lucra pe TIR, înainte să plece în Spania, mă suna din Cluj şi-mi spunea: «Mamă, pune de cartofi prăjiţi că ajung acasă». Aşa era el“, rememorează mama milionarului.

Acum, când băiatul i se întoarce acasă, femeia vrea să-l aştepte cu salată de boeuf, ouă umplute şi vinete cu maioneză, preparatele lui preferate.

„Poate şi-a mai schimbat gusturile, că în Spania s-a mai îngrăşat, de prietenii îi spun acuma Biluţă, dar dacă vrea altceva îi gătesc ce-şi doreşte”, spune Viorica. 

A avut ghinion, la început, în Spania

Mama povesteşte că lui Cristi nu prea i-a surâs norocul în Spania, de la început. El a fost ajutat de rude şi de prietenii săi să se angajeze, a lucrat la o fermă de animale, ca şofer pe maşina care transporta lapte, apoi în construcţii, la o autostradă. „L-am simţit odată că nu-i merge bine şi i-am spus: «Vino acasă, că-ţi trimit eu bani de drum»”, povesteşte femeia. Băiatul s-a încăpăţânat să rămână şi îi dădea banii mamei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite