Menajerele îşi cer drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul spaniol a propus  o lege în care se menţioneazã cã muncitorii din sectorul serviciilor menajere vor avea o serie de beneficii, însã numai dacă au o vechime de minimum şapte

Guvernul spaniol a propus  o lege în care se menţioneazã cã muncitorii din sectorul serviciilor menajere vor avea o serie de beneficii, însã numai dacă au o vechime de minimum şapte ani  în domeniu.

Propunerea de lege stabileşte cã plata unui concediu medical se va face începând cu a 15-a zi de la începutul bolii şi doar în cazul în care persoana lucreazã de mai mult de şapte ani în sector.
 
Carmen Lanagran, preşedinta Sindicatului General al Muncitorilor, afirmă cã acest proiect de lege este rezonabil, deoarece „schimbãrile importante nu se pot face de la o zi la alta”.

Însã, pe de altã parte, Lanagran comparã munca de „internã”- menajeră sau îngrijitoare de bătrâni care locuieşte în casa familiei pentru care lucrează- cu sclavia şi doreşte sã fie incluse în lege câteva articole care pot conduce la evitarea abuzurilor.

600.000 de femei fac parte din sectorul serviciilor menajere, cel mai defavorizat din punct de vedere al drepturilor femeilor. 60% dintre aceste femei sunt imigrante şi au salarii cuprinse între 400 şi 700 euro pe lunã.

Din numãrul total al acestor femei, doar 300.100 aveau contract şi plãteau asigurarea socialã la sfârşitul anului 2007.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite