Medalie de aur pentru alpinistul Horia Colibăşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Românul Horia Colibăşanu şi-a riscat viaţa încercând să-l salveze pe Inyaki, dând dovadă de o solidaritate impresionantă, supraveghindu-l, în toate cele cinci nopţi, la o altitudine

"Românul Horia Colibăşanu şi-a riscat viaţa încercând să-l salveze pe Inyaki, dând dovadă de o solidaritate impresionantă, supraveghindu-l, în toate cele cinci nopţi, la o altitudine de 7.500 de metri, el însuşi fiind rănit", a declarat Miguel Sanz, preşedintele Guvernului Autonom din Navarra.

Alpinistul spaniol Inyaki Ochoa, care a murit vineri, 23 mai, pe vârful Annapurna, din munţii Himalaya, a fost decorat, post mortem, de Guvernul Autonom din Navarra.

"Toţi cei care l-au însoţit pe Inyaki, nelăsându-l singur în ultimele sale momente, merită să rămână în memoria spaniolilor pentru generozitatea şi umanitatea de care au dat dovadă,"a adăugat Miguel Sanz. El a precizat că vor fi decoraţI cu Medalia de aur a statului spaniol şi românul Horia Colibăşanu, rusul Andrei Bolotov şi suedezul Ueli Steck, care l-au însoţit tot timpul pe spaniol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite