Mărturia unei românce a ajutat la arestarea un grup de proxeneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărturia unei românce a ajutat la arestarea un grup de proxeneţi
Mărturia unei românce a ajutat la arestarea un grup de proxeneţi

Poliţia din Catalunya a arestat 15 albanezi, un român (şeful unei reţele de proxeneţi) şi proprietarii a trei cluburi de noapte din provincia Barcelona. De asemenea, a fost reţinut şi acuzat de corupţie un fost inspector de poliţie.

Cazul unei romance obligată să se prostitueze a atras atenţia agenţilor din Catalunya în urmă cu câteva luni, ajungând să identifice o bandă internaţională de proxeneţi albanezi, în urma declaraţiilor făcute de româncă.

Românca, acum în vârstă de 21 de ani, a fost adusă de proxeneţi români când era minoră şi obligată să se prostitueze. Fata a fost închisă timp de doi ani într-un apartament din cartierul Raval, Barcelona. Ulterior a fost vândută mafiei de proxeneţi de origine albaneză.

Astfel, săptămâna trecută au fost arestaţi 15 albanezi, un român, şeful unei reţele de proxeneţi şi proprietarii a trei cluburi de noapte din provincia Barcelona. Ei sunt acuzaţi printre altele de agresiune sexuală, fals în acte şi încălcarea drepturilor cetăţenilor străini.

Poliţiştii au inspectat 11 cluburi de noapte şi apartamente private şi au descoperit mai multe femei care exercitau prostituţia sub controlul strict al albanezilor.

Banda din Catalunya avea legături cu alte grupuri din Brazilia, de unde cumpărau o parte dintre fete. În primă etapă erau obligate să se prostitueze în Catalaunya, iar apoi erau  vândute altor organizaţii de proxeneţi din Europa.

Pentru a le controla pe fete, proxeneţii le ameninţau în permanenţă familiile din ţara de origine.

Fost inspector de poliţie corupt

Tot legat de raziile politiştilor în cluburile în care se exercită prostituţia în   Catalunya a fost reţinut şi acuzat de corupţie un fost inspector de poliţie, după cum anunţă postul de radio Cadena Ser. Andres Otero este acuzat de luare de mită din partea unor proprietari de cluburi de noapte din Castelldefels în care se practică prostituţia.

Fostul poliţist îi anunţa din timp pe proprietari dacă urma să se efectueze vreo razie în cluburile lor. Ortero e acuzat că ar fi primit importante sume de bani şi obiecte de valoare din partea proprietarilor cluburilor de noapte, pe pe când conducea un departamentdin cadrul Brigadei de străini din Barcelona.

Cele două cluburi, unele dintre cele mai importante de pe coasta catalană, au fost închise în urmă cu o săptămână, iar proprietarii arestaţi.






Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite