Marş de protest în ritmuri de tambor în tabăra ilegală Canada Real Galiana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane au făcut un marş de protest în Canada Real Galiana şi au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a pune capăt situaţiei în care trăiesc locuitorii aşezării. Canada

Zeci de persoane au făcut un marş de protest în Canada Real Galiana şi au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a pune capăt situaţiei în care trăiesc locuitorii aşezării.

Canada Real Galiana este situată la 15 kilometri de Madrid. Terenul aparţine Primăriei Madrid şi, în ultimii 30 de ani, sute de persoane nevoiaşe şi-au construit ilegal case şi barăci.

În Canada Real Galiana convieţuiesc persoane de toate naţionalităţile, majoritatea români şi spanioli. Aşezarea este considerată ca fiind sursa celor mai multe infracţiuni din Comunitatea Madrid, deoarece o parte dintre locuitorii săi se ocupă cu trafic şi consum de droguri, prostituţie şi furturi.

În 2008, Primăria Madrid a dărâmat peste 200 de locuinţe şi şi-a propus ca, în cursul acestui an, să continue campania de demolare. Parohia Santo Domingo de la Calzada ajută cu îmbrăcăminte şi alimente persoanele nevoiaşe.

La sfârşitul săptămânii trecute, zeci de voluntari ai parohiei s-au adunat pe străzile aşezării şi au protestat împreună cu localnicii împotriva deciziei primăriei de a demola locuinţele.

Ei au trecut prin satul de cocioabe bătând în tobe şi dansând. Manifestanţii au cerut autorităţilor să le ofere persoanelor care trăiesc în Canada Real Galiana condiţii decente de trai.

„Primarul Albertop Ruiz Gallardon doreşte neapărat ca Madridul să fie gazda Jocurilor Olimpice din 2016 şi crede că aşezarea strică imaginea capitalei.

În viziunea noastră, Madridul trebuie să fie oraşul în care adulţii şi copiii trăiesc cu demnitate şi drepturile umane sunt respectate”, a declarat preotul Angel Castilblanquez.


Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite