Manifestaţie antirasistă pe străzile din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat, dumincă, pe străzile din Madrid, între Legazpi şi Atocha, scandând lozinca "Pentru o lume fără ziduri!". Manifestanţii au cerut pentru

Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat, dumincă, pe străzile din Madrid, între Legazpi şi Atocha, scandând lozinca "Pentru o lume fără ziduri!". Manifestanţii au cerut pentru imigranţi drepturi egale cu spaniolii şi au protestat împotriva rasismului cu care sunt trataţi străinii în Europa. Participanţii au travesat un un zid simbolic din piaţa Atocha, pe care scria "Nici un imigrant nu este ilegal".

Săptămâna trecută ,a avut loc în Rivas Vaciamadrid (Comunitatea Madridului) cea de a treia ediţie a Forumului Mondial de Migraţie, la care au participat reprezentanţi ai organizaţiilor şi asociaţiilor de imigranţi din toate colţurile lumii. Manifestaţia a fost organizată la încheierea forumului. "Ne aflăm într-un moment important al luptei împotriva rasismului şi cred că este posibilă o lume fără ziduri, în care drepturile imigranţilor să fie respectate", a declarat Luis Bassagio, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional al Forumului pentru Imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite