Mamele în situaţie ilegală nu primesc ajutorul bănesc la naşterea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de familii mixte compuse dintr-un spaniol şi un străin, sau din doi străini, nu au beneficiat de ajutorul bănesc acordat de Guvernul spaniol la naşterea unui copil. Motivul a

Peste 20.000 de familii mixte compuse dintr-un spaniol şi un străin, sau din doi străini, nu au beneficiat de ajutorul bănesc acordat de Guvernul spaniol la naşterea unui copil.

Motivul a fost acela cã mama nu a putut sã demonstreze şederea legală de cel puţin doi ani pe teritoriul Spaniei înainte de naşterea copilului, potrivit Asociaţiei de Familii Discriminate (ASAFADIS).

Printr-o manifestaţie în centrul Madridului, la care au participat 100 de familii mixte împreună cu copiii lor pentru a cere drepturi egale, la un an de la intrarea în vigoare a legii cecului bebe, Asociaţia Asafadis, a protestat împotriva discriminării mămicilor imigrante.

Cei de la asociaţie au explicat că nu se respectă dreptul de egalitate între mama şi tatăl copilului. Unica beneficiară este mama, iar dacă nu demonstrează doi ani de şedere în Spania, înainte de naşterea copilului, nu poate beneficia de ajutorul bănesc, chiar dacă tatăl e spaniol sau rezident de peste doi ani de zile.

Ei cer ca „cecul bebe” să fie destinat într-adevăr copilului, născut spaniol, şi să nu depindă de situaţia legală a mamei.

Pe de altă parte, în cazul familiilor care se decid să adopte un copil sau a unei familii de homosexuali este suficient ca unul dintre părinţi, la alegere, să fi avut reşedinţa în Spania pe o perioadă de cel puţin doi ani şi beneficiază de “cecul bebe”.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite