Mallorca : Guvernul Balear regretă jignirea adusă românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albert Moragues, consilierul preşedintelui Guvernului Balear, a condamnat vehement anunţul xenofob care a fost expus în faţa unui magazin din Alcudia, Mallorca, şi care aminteşte de

Albert Moragues, consilierul preşedintelui Guvernului Balear, a condamnat vehement anunţul xenofob care a fost expus în faţa unui magazin din Alcudia, Mallorca, şi care aminteşte de mentalităţi din secolul XX.

"Regret suferinţa pe care a provocat-o această faptă în rândul cetăţenilor români din Insulele Baleare", a declarat consilierul, citat de ziarul Libertad Balear. Moragues a subliniat că Guvernul Balear nu acceptă astfel de "acţiuni execrabile" precum cea din Alcudia şi că "niciun cetăţean, din Europa sau din orice colţ al lumii, nu poate fi discriminat pentru naţionalitatea sa".

Consilierul a adăugat că Francesc Antich, preşedintele Guvernului Balear, va lua măsurile necesare pentru a nu se repeta asemenea acţiuni, pe care le consideră "ruşinoase într-o Europă plurală, în care toţi trebuie să depunem un efort pentru ca minorităţile să fie respectate".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite