Malaga: Violenţa domesticã a luat amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia sãrbãtoririi Zilei Internaţionale Împotriva Violenţei Domestice (25 noiembrie), Estela Delgado, preşedinta Asociaţiei Împotriva Violenţei domestice, a ţinut o conferinţã de

Cu ocazia sãrbãtoririi Zilei Internaţionale Împotriva Violenţei Domestice (25 noiembrie), Estela Delgado, preşedinta Asociaţiei Împotriva Violenţei domestice, a ţinut o conferinţã de presã în cadrul cãreia a vorbit despre femeile maltratate.

„Majoritatea victimelor sunt femei cu vârste între 25 şi 45 de ani. Din pãcate, au început sã aparã cazuri de maltatare în cupluri de adolescenţi care nu locuiesc împreunã”, a declarat Delgado.
 
Despre cazurile din rândurile imigranţilor, Hilario Lopez Luna, delegatul guvernului în Malaga, a subliniat cã nu existã date concrete, ci se poate estima cã aproximativ 10% din numãrul imigrantelor care locuiesc în provincie (peste 250.000, dintre care aproximativ 100.000 românce) sunt victime ale violenţei domestice.

Chiar dacã existã campanii de prevenire, mãsuri de protecţie şi ajutor pentru victime, violenţa domesticã a luat amploare în ultimul an. În doar 10 luni a crescut numãrul denunţurilor depuse şi al arestaţilor pânã la 2.312, cu 172 mai mult decât în anul 2007.

În plus, 25% din arestãri s-au efectuat datoritã încãlcãrii ordinului de restricţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite