Madrid: statuia din ceară a lui Dracula, un kitsch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi, aproximativ 500 de persoane vizitează Muzeul figurilor de ceară din Madrid. Mulţi dintre vizitatori spun că figurile sunt de proastă calitate şi nu merită văzute. Românii

În fiecare zi, aproximativ 500 de persoane vizitează Muzeul figurilor de ceară din Madrid. Mulţi dintre vizitatori spun că figurile sunt de proastă calitate şi nu merită văzute. Românii care vizitează muzeul consideră că "au luat ţeapă".

Cea mai criticată este chiar camera în care este expusă statuia lui Dracula.Personajul lui Bram Stoker, inspirat din legendele româneşti, este expus în Camera Terorii, alături de Freddy Krueger, protagonistul seriei cinematografice "Coşmarul din Elm Street", de Frankenstein, Mumia şi Piratul din
Caraibe.

Figura este aşezată într-un coşciug orizontal care se deschide la fiecare două minute. "Statuia este de proastă calitate şi exagerată. Mă aşteptam să văd altceva. Am dat banii degeaba", a spus Dorel Vişan (33 de ani), originar din Constanţa.

De aceeaşi părere este şi Cornel Grigore (31 de ani), din Deva, aflat de doi ani în Spania. "Muzeul din Spania este penibil. Nici nu se compară cu <> , din Londra", a spus Cornel Grigore.

Nici vizitatorii spanioli nu sunt prea încântaţi de statuia lui Dracula. "Eu am fost în România şi ştiu adevărata poveste a lui Vlad Ţepeş. Îmi place şi personajul lui Bram Stoker. Se vede clar că acela care a făcut statuia nu ştia nimic despre principele din Transilvania şi nici despre legenda Contelui Dracula", a spus Manuel Delgado.

În aceeaşi secţiune, publicul poate vedea scene de tortură medievală, cea mai faimoasă fiind trasul în ţeapă.

Preţul biletului de intrare este 15 euro pentru adulţi şi 10 euro pentru copiii între 4 şi 10 ani şi pentru persoane cu vârste de peste 60 de ani. Înfiinţat în anul 1972, Muzeul figurilor de ceară din Madrid expune statuile a 450 de personaje, grupate în şapte săli: spectacol, sport, groază, pentru copii, artă, istorie ştiinţă şi literatură.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite