Madrid: 71% din români vor să se întoarcă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros România, 71% din românii din Comunitatea Madrid intenţionează să revină în ţară.

Dintre aceştia, 32% au declarat că revin în decurs de doi până la cinci ani, 14% au spus că se vor întoarce anul acesta, iar 25%, că vor să revină peste cel puţin cinci ani. Aproximativ 29% din românii care trăiesc în localităţile madrilene sunt hotărâţi să se stabilească definitiv în Spania, conform datelor studiului prezentat ieri, la sediul Ambasadei României la Madrid.

Venit mediu de 1.370 de euro

Din cei 832 de compatrioţi intervievaţi, 79% locuiesc în casă cu mai multe familii, 60% împreună cu cel puţin patru persoane, iar 15 % convieţuiesc în apartamente în care stau cel puţin două persoane în cameră. Cu toate acestea, numai 10 % nu sunt satisfăcuţi de condiţiile în care locuiesc şi doar 25 % sunt mai nemulţumiţi în Spania, comparativ cu modul în care trăiau în România.

Studiul a fost realizat în localităţile Alcala de Henares, Coslada, Arganda del Rey şi Torrejon de Ardoz, unde există cele mai mari comunităţi de români. Cei mai mulţi compatrioţi hotărâţi să revină în România locuiesc în Arganda del Rey şi au vârste de peste 40 de ani.

Venitul mediu individual al celor intervievaţi a fost de 1.370 de euro, iar venitul minim pentru care sunt dispuşi să revină în România este de aproximativ 1.000 de euro. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite