Madrid, oraşul ideal pentru trimis bani acasă, datorită comisioanelor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străinii din Spania plãtesc mai puţin pentru a trimite bani în ţara lor. La Madrid se plãteşte cu 0,2% mai puţin decât în alte oraşe europene atunci când se transferã bani în strãinãtate.

Spania este singura ţarã din Europa în care firmele de transfer de bani lucreazã cu mai multe tipuri de comisioane, mult mai mici decât în alte ţãri europene, în funcţie de provincia în care se aflã situate. Din cele 61 de firme înregistrate în Spania, una se aflã în Vigo, alta în Tenerife, trei în Malaga, şase în Catalunya şi 50 în Madrid.

Comunitatea Madrid este regiunea unde cu cele mai mici comisioane pentru transferuri monetare. În prezent, în capitala Spaniei trãiesc peste 640.000 de strãini, dintre care 53.000 de români.

Angelica Vişan, 29 de ani, originarã din oraşul Fieni, locuieşte în Madrid de peste opt ani şi lucreazã ca ospãtãriţã. „Pentru cã pãrinţii mei sunt în România, trimit bani de patru ori pe an: de Crãciun, de Sfintele Paşte şi de ziua de naştere a fiecãruia dintre ei. Pentru 150 de euro pe care îi trimit, plãtesc un comision de cinci euro. Am prieteni în Castellon care mi-au spus cã pentru 100 de euro plãtesc în jur de 10 euro. Este foarte mult”, spune tânãra.

Mai multă concurenţă, comisioane mai mici

Motivul pentru care Spania este una dintre ţãrile din Europa de unde se trimit bani cu un comision mic este acela cã numãrul strãinilor care trãiesc în peninsulã a ajuns la cinci milioane de persoane. În toatã ţara, funcţioneazã 23.458 de net-cafeuri şi agenţii de transfer de bani, ceea ce înseamnã un local la 213 strãini.

Aceste date au fost publicate într-un studiu realizat la nivel european de cãtre Centrul de investigaţii „Remesas.org”. Din aceastã analizã rezultã cã în Marea Britanie, Germania şi Franţa firmele au comisioanele cele mai mari din Europa.
Marian Rãdulescu, 38 de ani, din Rãzvad (Dâmboviţa), a venit în Castellon în urmã cu şapte ani şi lucreazã în agriculturã. Bãrbatul locuieşte în Spania împreunã cu soţia sa, însã are doi copii care merg la şcoalã în România.

„Sunt bucuros cã am un loc de muncã şi cã şi soţia munceşte. Lunar, trebuie sã le trimitem copiiilor bani pentru alimente, pentru cheltuielile de întreţinere, dar şi bani de buzunar. Înainte le trimiteam în jur de 200 de euro pe lunã, însã, acum transferãm în contul mamei mele în jur de 100 de euro lunar. Este greu sa trãieşti departe de copiii tãi, dar am venit aici ca sã le oferim un viitor mai bun”, afirmã bãrbatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite