Madrid: 110 milioane de euro pentru demolarea taberelor de ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comunităţii Madrid, Esperanza Aguirre şi primarul Alberto Ruiz Gallardon au semnat o convenţie care vizează desfiinţarea aşezărilor ilegale din cartierele madrilene El Cañaveral (Vicálvaro), Mimbreras II (Latina), Santa Catalina (Puente de Vallecas) şi El Ventorro (Villaverde).  În Comunitate există 1.254 de barăci construite ilegal, dintre care 913 în capitală şi 341 în localităţile apropiate.

În baza convenţiei semnată astăzi, se vor demola 414 barăci în care locuiesc 499 de familii. Acestea vor fi găzduite în apartamente închiriate de autorităţile spaniole. Primăria şi Comunitatea  Madridului au alocat fiecare câte 55 de milioane pentru acoperirea cheltuielilor de demolare şi plata chiriilor.

Preşedintele Comunităţii Madrid nu a luat în discuţie Canyada Real, cea mai mare aşezare ilegală din Spania, fapt care a stârnit indignarea Federaţiei Regionale a Asociaţiilor de Locatari din Madrid (FRAVM).

Aguirre şi Gallardon au cerut delegatei de Guvern, Soledad Mestre şi ministrului de Interne, Alfedro Perez Rubalcaba, prezenţi la reuniune, să rezolve problema noilor aşezări ilegale din San Fernando de Henares, San Sebastián de los Reyes si Alcobendas.

“Trebuie să fim prudenţi şi să luăm masuri în cel mai scurt timp, deoarece aşezările se vor mări şi va fi greu să le demolăm”, a declarat Esperanza Aguirre. Ea a mai precizat că majoritatea taberelor ilegale aparţin ţiganilor români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite