Madrid: 15 familii de ţigani români au ocupat ilegal o fermã

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea San Sebastian de los Reyes-Madrid, aproximativ 15 familii de ţigani au ocupat ilegal o fermã abandonată. Pentru a avea electricitate se folosesc de un generator, apa o cumpãrã de

În localitatea San Sebastian de los Reyes-Madrid, aproximativ 15 familii de ţigani au ocupat ilegal o fermã abandonată. Pentru a avea electricitate se folosesc de un generator, apa o cumpãrã de la un centru comercial din zonă, iar pentru a se încălzi folosesc sobe pe lemne, titrează ziarul El Pais.

„Am venit să muncim şi să trăim cum putem”, explicã Igor, ultimul ţigan ajuns în tabară. Întrebat de unde a venit, acesta spune că din Galicia.

Puţini dintre cei care locuiesc în aceastã fermă sunt dispuşi să-şi povestească istoria. Marcu Florin, 40 de ani, a ajuns acum o lună şi jumătate din Bucureşti, împreună cu soţia şi copiii săi. Munceşte în construcţiil, la fel ca şi în ţarã, însã salariul este mult mai mare.

Primãria din San Sebastian spune că nu ştie care este ţara de origine a zecilor de persoane care au ocupat ferma în ultimele douã luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite