A înfiinţat un cenaclu de poezie la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poeţii Ariadna Petri şi Claudiu Soare dezbat o operă literară, la cenaclu
Poeţii Ariadna Petri şi Claudiu Soare dezbat o operă literară, la cenaclu

Ariadna Petri a reunit un grup de poeţi şi scriitori de mai multe naţionalităţi la cenaclul „Reflecţii". Împreună cu directorul unei reviste spaniole de artă, românca îi ajută pe artişti să-şi promoveze operele.

Ariadna Petri, o poetă româncă în vârstă de 23 de ani, originară din Bucureşti, trăieşte de patru luni în capitala Spaniei. În urmă cu o lună, ea a înfiinţat Cenaclul de Poezie „Reflecţii".

„Poeţii români din Madrid nu se cunosc între ei. Am vrut să adun, în capitala Spaniei, autori români şi de alte naţionalităţi, pentru a petrece o seară pe săptămână împreună. Deşi cenaclul este de poezie, în cercul nostru sunt admişi şi cei care scriu proză", spune Ariadna Petri.

În cadrul întâlnirilor, poeţii şi scriitorii îşi citesc operele, traduc poezii şi fac schimb de experienţă. Ariadna Petri a înfiinţat cenaclul împreună cu directorul revistei de artă şi cultură „Madrid en Marco", Hector Martinez Sanz.

„Am decis să o sprijin pe Ariadna Petri să înfiinţeze cenaclul pentru că s-a născut în România, la fel ca Herta Muller, pentru care simt o mare admiraţie", susţine Hector Martinez Sanz.

Invitaţi speciali, o dată pe lună

O dată pe lună, la întâlnirea membrilor cenaclului participă un invitat special. „Luna aceasta, a fost prezentă la cenaclul nostru poeta spaniolă Blanca Andreu, iar în ianuarie va fi invitat Felix Grande", spune Ariadna Petri.

Află pe adevarul.es ce poeți cunoscuți participă la întrunirile cenaclului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite