Madrid: Peste 200 de bodyguarzi au fost respinşi la înscrierea la examene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.800 de persoane s-au înscris la examenul pentru autorizaţia de bodyguard pe care Comunitatea din Madrid îl organizează pe 14 martie, cu începere de la ora 11.00. Examenul este

Aproximativ 2.800 de persoane s-au înscris la examenul pentru autorizaţia de bodyguard pe care Comunitatea din Madrid îl organizează pe 14 martie, cu începere de la ora 11.00.

Examenul este compus din două probe: una de cunoştinte generale şi alta psihologică. Cei care vor trece probele vor primi un carnet de bodyguard. Fără acest carnet, niciun bodzguard nu-şi va putea exercita meseria în Comunitatea Madrid.

Condiţia obligatorie a fost impusă de guvernul comunităţii, după incidentele petrecute în urmă cu o lună, când bodyguardul român Cătălin Ştefan Crăciun şi spaniolul Alejandro Muñoz Rojas Marcos au fost împuşcaţi mortal de un infractorul spaniol Carlos Monje Hidalgo. S-a vehiculat atunci că ar fi fost vorba despre o reglare de conturi între două bande mafiote rivale, care se ocupă cu controlul discotecilor din Madrid.

Testul de cunoştinţe va consta într-un set de 50 de întrebări. Viitorii bodyguarzi vor trebui să aibă cunoştinţe despre:

-    drepturile şi obligaţiile fundamentale ale Constituţiei Spaniole
-    delicte împotriva persoanelor şi a libertăţii şi securităţii acestora
-    despre delictele împotriva autorităţilor statului
-    acordarea primului ajutor
-    stingerea incendiului
-    deţinerea de arme
-    orarul instituţiilor publice
-    protecţia minorilor
-    restricţiile de alcool şi tutun.

Peste 2.500 de admişi la concurs

Pe 28 ianuarie s-a încheiat termenul de înscriere la concurs. Comunitatea din Madrid a făcut public numărul persoanelor admise pentru participarea la examen: 2.549 de persoane.

Alte 225 de persoane au fost respinse. Condiţiile impuse au fost: vârsta minimă de 18 ani, naţionalitate spaniolă sau permis de rezidenţă şi muncă – în cazul cetăţenilor străini – şi lipsa antecedentelor penale.

Lista admişilor pentru participarea la examene va fi publicată în curând în Buletinul Oficial al Comunităţii Madrid. Persoanele respinse vor avea un termen de 10 zile pentru a face contestaţie.

Examene la Universitate

Examenele se vor ţine la Şcoala Tehnică Superioară de Ingineri, din cadrul Universităţii Politehnice din Madrid şi la Facultatea de Drept a Universităţii Complutense din Madrid.

Absolvenţii celor două probe se vor prezenta apoi la Academia Locală de Poliţie cu certificatul de antecedente penale şi o declaraţie scrisă prin care certifică absenţa antecedentelor penale în străinătate. 

Într-un termen de maximum 10 zile, se vor afişa listele cu persoanele admise, iar acestea vor trebui să-şi ridice certificatul individual de recunoaştere a meseriei de bodyguard pe întreg teritoriul Comunităţii din Madrid.
 




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite