Madrid: Noi birouri de consiliere a imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Madrid se vor deschide încă două birouri de consiliere a imigranţilor în cartierele Villaverde şi Latina. Primăria capitalei Spaniei a luat această decizie datorită numărului mare de

În Madrid se vor deschide încă două birouri de consiliere a imigranţilor în cartierele Villaverde şi Latina. Primăria capitalei Spaniei a luat această decizie datorită numărului mare de străini care locuiesc în zonă. Birourile vor fi înfiinţate la începutul anului viitor. Imigranţi vor primi consiliere în domeniile juridic, social şi cultural.

În prezent, în Madrid există 12 birouri de acest tip. Primăria va semna un acord cu Agenţia Forţelor de Muncă şi cu Crucea Roşie, pentru a ajuta străinii să-şi găsească locuri de muncă. De asemenea, personalul Primăriei va colabora cu Colegiul Avocaţilor în vederea consilierii în cazuri de rasism şi xenofobie.

Anul trecut, a fost iniţiat un program de integrare a imigranţilor numit Primul Plan de Convieţuire Socială şi Interculturală, care s-a finalizat anul acesta. Prin intermediul mediatorilor culturali, străinii au fost ajutaţi să se integreze. Decizia de a înfiinţa încă două birouri de consiliere face parte dintr-un alt program numit Al Doilea Plan de Convieţuire Socială şi Interculturală, care continuă acţiunile începute în 2007.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite