Madrid: Mai mulţi bani pentru integrarea imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul de Imigraţie şi Cooperare din cadrul Guvernului Comunităţii Madrid, Javier Fernandez-Lasquetty, a semnat un acord cu primarul din Torrelodones, Carlos Galbeno Gonzalez, care este

Consilierul de Imigraţie şi Cooperare din cadrul Guvernului Comunităţii Madrid, Javier Fernandez-Lasquetty, a semnat un acord cu primarul din Torrelodones, Carlos Galbeno Gonzalez, care este şi preşedintele organizaţiei Mancomunidad de Servicii Sociale Tham. Organizaţia îşi desfăşoară activitatea în municipiile Alpedrete, Hozo de Manzanares, Moralzarzal şi Torrelodones.

Anul acesta, se vor cheltui 142.507 euro în programe destinate integrării imigranţilor din localităţile amintite. Comunitatea Madridului va oferi 109.051 euro, cu 5 % mai mult ca anul trecut, iar restul de 33.456 de euro va fi alocat de primăriile oraşelor respective. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru subvenţionarea centrelor în care sunt primiţi imigranţii fără posibilităţi economice, a cursurilor de formare profesională, a proiectelor de orientare în vederea ocupării unui loc de muncă, precum şi pentru desfăşurarea de activităţi de integrare a străinilor în comunitate.

În localităţile amintite trăiesc 6.800 de străini, dintre care 15 % sunt marocani, 11.5 % bulgari, 9,4 % români, 6.9 % sunt bolivieni, 6.5 % columbieni iar restul ecuadorieni, chinezi, portughezi şi africani. Până la sfârşitul acestei luni, consilierul de Imigraţie şi Cooperare va semna acordurile de finanţare cu toate primăriile localităţilor din Comunitatea Madrid.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite