Madrid: Ţiganii din Spania protestează împotriva actelor de rasism din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa Ambasadei Italiei la Madrid va avea loc astăzi la ora 19.30 o manifestare de protest împotriva atentatelor împotriva ţiganilor rezidenţi în Italia. "Contra rasismului, contra

În faţa Ambasadei Italiei la Madrid va avea loc astăzi la ora 19.30 o manifestare de protest împotriva atentatelor împotriva ţiganilor rezidenţi în Italia. "Contra rasismului, contra indiferenţei" este sloganul acţiunii organizate de Platforma Democrată de Respectare a Drepturilor Omului. Scopul acestei acţiuni este acela de "a face publică gravitatea atentatelor din Italia şi a apela la solidaritatea cetăţenilor în faţa violenţei oarbe a rasiştilor", după cum se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Nicanor Suarez Lozano, preşedintele organizaţiei.

Lozano a mai afirmat că ţiganii spanioli cer respectarea drepturilor omului şi încetarea oricărei forme de rasism împotriva confraţilor români. "Este foarte important ca Spania să vadă, şi Europa întreagă să considere, că noi, ţiganii spanioli, suntem dispuşi să apărăm drepturile omului, libera circulaţie, democraţia şi că suntem contra oricărei forme de rasism şi xenofobie".

Platforma Democrată de Respectare a Drepturilor Omului este o asociaţie spaniolă înscrisă de curând în Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Spania (FEDROM).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite