Madrid : Studenţii au protestat împotriva Legii Avorturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de studenţi şi membri ai asociaţiilor, care luptă pentru dreptul la viaţă, au participat, astăzi, la o manifestaţie împotriva modificării Legii Avortului.

Manifestanţii, majoritatea studineţi ai Universităţii de Conştiinţă Socială (UCS) din Madrid, s-au reunit, la ora 12.00, în faţa Ministerului de Egalitate din Madrid, unde au scandat lozinci de tipul „Toţi copiii au dreptul să se nască” şi „Viată da, avort, nu”.  „Considerăm că noua lege a avortului este cea mai mare acţiune de pedofilie politică realizată în Spania, de la începutul democraţiei”, au spus protestatarii.

Toţi studenţii aveau în gură suzete şi purtau plancarte de 12 metri, pe care scria „UCS apără viaţa şi este împotriva avortului”.
Pe data de 29 martie, în Madrid, Toledo şi Valladolid, au avut loc alte meetinguri de protest împotriva modificării Legii Avortului.

Guvernul Spaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect privind modificarea legii avortului. În prezent, întreruperea de sarcină este permisă doar dacă sănătatea mamei sau a fătului sunt în pericol. Avorturile se practică numai în primele două luni de sarcină.

Potrivit proiectului de modificare a legii, femeile pot avorta în primele 12 săptămâni de sarcină, iar tinerele cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pot renunţa la sarcinile nedorite, fără să fie necesar acordul părinţilor. De asemenea, până în cea de-a 22-a săptămână de sarcină, avortul nu este considerat un delict,  dacă viaţa mamei sau a fătului sunt în pericol.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite