Madrid: Probleme tehnice la două avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al companiei aeriene Air Comet, care decolase de pe Aeroportul Barajas, din Madrid, a revenit la sol la mai puţin de 30 de minute, din cauza unei defecţiuni tehnice. Avionul urma să

Un avion al companiei aeriene Air Comet, care decolase de pe Aeroportul Barajas, din Madrid, a revenit la sol la mai puţin de 30 de minute, din cauza unei defecţiuni tehnice. Avionul urma să zboare pe ruta Madrid-Paris, însă după doar zece minute de zbor s-au auzit nişte zgomote, în partea de jos a avionului.

Din primele cercetări, s-a descoperit că aparatul de zbor era avariat în zona trenului de aterizare. Air Comet şi-a asigurat călătorii că vor fi cu toţii îmbarcaţi într-o altă aeronavă mai mare, aceasta urmând să transporte şi pasagerii cursei următoare.

Un caz similar s-a petrecut şi cu un zbor al companiei TAM, care efectua zbor pe ruta Madrid-Sao Paulo. La două ore şi jumătate de la decolare, membrii echipajului au fost nevoiţi să întoarcă aparatul de zbor tot din cauza unei defecţiuni. Unul dintre piloţii automaţi ai aeronavei Airbus 330 nu mai răspundea la comenzi. Până la remedierea situaţiei, toţi cei 192 de pasageri au fost cazaţi la un hotel din apropierea aeroportului.

Aeroportul Barajas operează zilnic 1.211 zboruri, dintre care 607 efectuează operaţiuni de aterizare, iar 604 de decolare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite