Madrid: Grevă în învăţământ împotriva privatizării şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile Madridului, mii de profesori au scandat lozinca "Educaţia publică - abandonată, speranţe doar pentru cea semiprivată". Mai mult de 80% din totalul cadrelor didactice din capitala

Pe străzile Madridului, mii de profesori au scandat lozinca "Educaţia publică - abandonată, speranţe doar pentru cea semiprivată". Mai mult de 80% din totalul cadrelor didactice din capitala Spaniei, după spusele sindicatelor, şi aproape 35%, conform declaraţiilor ministerului, au protestat pentru a stopa privatizarea învăţământului de stat din Madrid.

Profesorii reclamă cedarea a peste 50 de terenuri către diferite companii, în condiţiile în care în Madrid 8 din 10 elevi noi sunt nevoiţi să meargă la şcoli private, datorită lipsei de spaţiu în cele de stat. Sindicatele au precizat că, la nivelul întregii ţări, situaţia este inversă: 7 din 10 elevi merg la şcolile de stat şi, de asemenea, 8 din 10 imigranţi aleg colegiile publice. O altă doleanţă exprimată de dascăli a fost reducerea sprijinului financiar acordat de Ministerul Educaţiei centrelor şcolare de stat, în favoarea celor semiprivate. În Madrid studiază aproape 15.000 de elevi români, majoritatea învăţând la şcolile publice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite