Madrid : Femeile bătute pot denunţa în 28 de limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Madrid a pus la dispoziţia victimelor violenţei domestice, o linie de telefon, care oferă asistenţă în 28 de limbi.

Începând de astăzi, Serviciul de Asistenţă împotriva Violenţei Domestice (SAVD), din cadrul Primăriei Madrid, dispune de traducători în 28 de limbi, printre care şi română. În luna noiembrie 2008, a fost iniţiat un proiect pilot, prin intermediul căruia femeile primesc consiliere telefonică în cazurile de violenţă domestică. Iniţial, SAVD dispunea de traducători în limbile română, arabă, chineză, engleză şi franceză. Pentru a îmbunătăţi comunicarea cu imigrantele, Primăria Madrid a decis să angajeze traducători în 28 de limbi. 

Lucrătorii SAVD îndrumă victimele spre centre de primire în regim de urgenţă şi le informează în legătură cu măsurile legale pe care le pot lua în astfel de cazuri.
Din luna noiembrie 2008 şi până în prezent, cele mai multe consilieri s-au făcut în limbile spaniolă, engleză, arabă şi română, majoritatea după orele 18.00. Aproximativ 56 % din victimele violenţei domestice sunt spaniole, iar 44 % imigrante.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite