Madrid: Consilierul de Imigraţie a criticat moratoriul impus României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moratoriul (interdicţia de a lucra liber) impus României şi Bulgariei la intrarea în Uniunea Europeană prevedea ca cetăţenii celor două ţări să nu aibă drept de muncă timp de doi ani

Moratoriul (interdicţia de a lucra liber) impus României şi Bulgariei la intrarea în Uniunea Europeană prevedea ca cetăţenii celor două ţări să nu aibă drept de muncă timp de doi ani pe teritoriul Spaniei, ci doar drept de rezidenţă.

Consilierul de Imigraţie şi Cooperare, Javier Fernandez-Lasquetty ,speră ca luna viitoare să aprobe Proiectele de Integrare şi Cooperare 2009-2012, ale căror texte preliminarii le-au prezentat ieri ambasadorii şi reprezentanţii României, Bulgariei, Ucrainei şi Poloniei. Reuniunea a continuat ieri după amiază cu reprezentanţii organizaţiei politice Izquierda Unida, iar, în scurt timp urmează o întâlnire cu ambasadorii ţărilor africane cu cel mai mare număr de imigranţi.

Lasquetty a afirmat ieri că interdicţia de a lucra liber impusă cetăţenilor români şi bulgari la intrarea în Uniunea Europeană a fost un eşec total. El a precizat că moratoriul nu a stopat venirea românilor şi a bulgarilor, ci, din contră, a mărit numărul celor care muncesc ilegal sau sunt expuşi exploatării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite