Madrid: Bolivienii nu ies din casa de frica sa nu fie expulzati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma mai multor controale efectuate de catre politia locala din Madrid, zeci de imigranti fara acte în regula au fost retinuti pentru a fi expulzati din tara.

Asociatiile de imigranti din Madrid au creat un blog pe internet unde au afisat imagini în care apar agenti ai Politiei Nationale realizând arestari printre straini, într-un cartier din capitala Spaniei.

Scopul acestora este de a denuta „retelele de persecutie” formate în rândul oamenilor legii. Înregistrarile arata cum politistii cer documentele la control la zeci de persoane, alegând dintre trecatori doar barbati imigranti, iar pe cei care nu au actele la ei sau nu au drept de rezidenta în Spania îi urca în dubele politiei. Cei fara acte sunt retinuti, timp de 40 de zile, în Centrul pentru Straini din Madrid, dupa care sunt expulzati din Spania.

Dupa aceste razii, multi cetateni bolivieni nu mai ies pe strada de frica sa nu fie arestati. Multe dintre sotiile bolivienilor retinuti îsi manifesta nemultumirea pe blogul asociatiilor.

„Daca motivul pentru care sunt arestati este în vederea expulzarii, nu înteleg de ce nu ne lasa sa le platim noi biletul de întoarcere în Bolivia si sa nu fie nevoie sa stea atâtea zile închisi”, scrie sotia unui bolivian arestat.

Conform informatiilor oferite de asociatii, la ora actuala, la Ambasada Boliviei de la Madrid exista 1.200 de ordine de expulzare, în Spania locuind aproximativ 250.000 de bolivieni, dintre care 70% nu au drept de rezidenta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite