Lupta cu SIDA: creşte numărul bolnavilor în rândul imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În întreaga lume, ieri s-a celebrat Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA. Din păcate, datele statistice arată că în Spania numărul persoanelor infectate cu virusul HIV înregistrează o

În întreaga lume, ieri s-a celebrat Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA. Din păcate, datele statistice arată că în Spania numărul persoanelor infectate cu virusul HIV înregistrează o cotă alarmantă în rândurile imigranţilor.

Un procent de 20,7 la sută dintre persoanele care au SIDA sunt cetăţeni străini. Autorităţile sanitare se tem de o creştere masivă a cifrei în următorii ani, ţinând cont că 34 la sută dintre noii infectaţi sunt imigranţi.
 
Conform datelor oficiale, în anul 2007 s-au consemnat 1.345 de noi cazuri de SIDA. În prima jumătate a anului acesta au fost înregistrate 634 de persoane, dintre care 481 sunt bărbaţi şi 153 sunt femei.
 
De când s-a descoperit epidemia, în Spania au fost înregistrate 76.386 de cazuri de SIDA. Dintre imigranţi, 39,5 la sută provin din America Latină, 38 la sută din Africa şi 17,3 la sută din ţări europene.
 
Spania continuă să fie una dintre ţările cu cel mai mare număr de cazuri de SIDA din Europa Occidentală.





Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite