Lipsa de valori, cauza crizei economice din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, Jaime Mayor Obreja, a declarat ieri, la Iaşi că Europa trece prin două crize: cea economică şi una a valorilor.

Vicepreşedintele Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, Jaime Mayor Obreja, a declarat ieri, la Iaşi că Europa trece prin două crize: cea economică şi una a valorilor. Declaraţia a fost făcută cu ocazia dialogului intercultural între Biserica Ortodoxă şi Partidul Popular European.

Conferinţa a început ieri şi se va încheia azi, iar tema principală este “Dialog intercultural bazat pe valori comune ca mijloc de asigurare a păcii şi a prosperităţii în Europa”

Europarlamentarul spaniol este de părere că unul dintre motivele crizei economice este şi lipsa din ce în ce mai acută a valorilor cu care se confruntă Europa : “Rădăcinile acestei crize stau într-un alt tip de criză, care de fapt este cauza principală a situaţiei economice actuale. Când noi cheltuim mai mult decât ne permitem, când specula ne determină venitul, atunci trăim o criză a valorilor".

Europarlamentarii şi reprezentanţii bisericii dezbat probleme şi soluţii în cadrul a trei sesiuni de lucru intitulate "Explorarea potenţialului de soluţionare a conflictelor prin dialog interconfesional", "Raport asupra activităţilor desfăşurate până în prezent" şi "Menţinerea păcii şi prosperităţii în Europa - Valorile Comune - instrumente ale reconcilierii".

La manifestare participă circa 40 de europarlamentari din diverse state europene şi lideri religioşi din o serie de culte

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite