În Lepe, numărul imigranților fără adăpost s-a triplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atrași de speranța că vor găsi de lucru în campania agricolă care a început, sute de imigranți fără acte sau contract de muncă s-au adunat în ultimele două săptămâni în localitatea Lepe, Huelva.

Peste 700 de imigranți din toate colțurile Spaniei au supraaglomerat taberele ilegale din localitatea Lepe, Huelva. Fundația Caritas a semnalat că numărul imigranților s-a triplat în doar 15 zile, în prezent, peste 1.000 de persoane locuind în cele 12 așezări ilegale identificate de polițiștii din Lepe.

Această creștere spectaculoasă este cauzată de începerea campaniei agricole în regiune. Sute de imigranți lipsiți de resurse financiare au migrat spre sudul Spaniei, în speranța unui loc de muncă în sectorul agricol din Huelva. Mulți dintre aceștia sunt extracomunitari, nu au acte și nici drept de muncă, așa că șansele de a fi angajați sunt minore.

Președinta fundației Caritas din Lepe, Luisa Caceres, a tras un semnal de alarmă asupra acestei situații, precizând că străinii veniți în căutarea unui loc de muncă nu vor pleca în altă parte, pentru că nu au nici bani și nici documente de identitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite