Leon: 600 de imigranţi culeg struguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania agricolã de culegere a strugurilor din localitãţile Bierzo şi Tierra de Leon, comunitatea Castilla y Leon, va începe peste câteva zile. În acest an, întreprinzãtorii agricoli din

Campania agricolã de culegere a strugurilor din localitãţile Bierzo şi Tierra de Leon, comunitatea Castilla y Leon, va începe peste câteva zile. În acest an, întreprinzãtorii agricoli din zonã au solicitat venirea a 600 de persoane din România şi Bulgaria care sã munceascã la strâns de struguri şi pe care îi vor angaja direct din ţãrile de origine.

Astfel, 75% dintre muncitorii care vor lucra în acest an în agriculturã vor fi strãini, datorită lipsei de interes a autohtonilor pentru acest tip de activitate, ceea ce îi face  indispensabili pentru reuşita campaniei pe cei veniþi din afara graniþelor. Angajaţii vor fi plãtiţi cu aproximativ 50 de euro pentru ziua de muncã.

Numãrul mare de muncitori, solicitat de proprietarii podgoriilor se datoreazã faptului cã strugurii se culeg manual, viþă cu viþă. Strugurii trebuie sa ajungã în perfectã stare la restaurante, din ei fabricându-se un vin foarte scump.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite