Spania: Legea avortului îi nemulțumește pe părinţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: Legea avortului îi nemulțumește pe părinţii români
Spania: Legea avortului îi nemulțumește pe părinţii români

Conform noii reforme a legii, care va ajunge curând pe masa Parlamentului, minorele pot apela la întreruperi de sarcină. Părinţii români sunt supăraţi și pentru faptul că minorele pot cumpăra la liber, din farmacii, „pilula de a doua zi“.


„În primul rând, nu cred că aş fi de acord ca fata mea să avorteze. Nu avem voie noi, oamenii, să luăm viaţa unei fiinţe umane. Trebuie să respectăm viaţa, nu suntem Dumnezeu“, spune Alina Geacăr (46 de ani), originară din Sibiu.

Femeia nu este de acord ca fiica sa cea mică, în vârstă de 17 ani, să facă avort, chiar dacă nu este pregătită să fie mamă. De asemenea, Alina Geacăr nu este de acord cu legea care le permite minorelor accesul liber la „pastila de a doua zi“, fără reţetă şi fără să se ceară o limită de vârstă.

„Adolescenţii pot ajunge să facă abuz de acestă pilulă. De fiecare dată când nu vor fi convinşi de siguranţa actului sexual, se vor gândi la această pastilă. Sau nu se vor proteja, cu gândul că a doua zi vor cumpăra pilula“, adaugă femeia.

„Am încredere în fata mea, dar, cu toate acestea, în cazul în care ar rămâne însărcinată, cred că ar trebui să ştiu şi eu, să o pot ajuta, să fiu alături de ea. La 16 ani este încă un copil şi nu cred că poate să hotărască fără acordul părinţilor dacă trebuie să avorteze sau nu”, subliniază și Mariana Barbu, 41 de ani, din Castellon.

Noua refomă a legii avortului le permite adolescentelor de 16 şi 17 ani să facă întreruperi de sarcină fără acordul părinţilor. Totuşi, ele trebuie să demonstreze că şi-au înştiinţat părinţii despre decizia luată.

Află, pe adevarul.es, care este părerea mai multor adolescente românce din Spania despe liberalizarea dreptului la avort

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite