Judecătorii eliberează 10 dintre cei 14 presupuși teroriști islamiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Național a declarat nule operațiunile prin care polițiștii au investigat mesajele aflate în poșta electronică a persoanelor acuzate de complicitate la atentatele de la 11 Martie, din Madrid.

Tribunalul Naţional a decis să absolve 10 dintre cele 14 persoane acuzate de apartenenţă la o grupare islamică  teroristă. Acestea erau suspectate de complicitate în cazul atacurilor de la 11 Martie, din Madrid, fiind bănuite că ar fi înlesnit fuga teroriștilor care au plasat bombele.

Judecătorii au fost nevoiți să nu ia în considerare rezultatele investigațiilor realizate în poșta electronică a persoanelor acuzate, datorită unor vicii de procedură. S-a considerat că au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului, precum dreptul la intimitate și secretul corespondenței.

Celelalte patru persoane au primit pedeapsa cu închisoarea. Kamal Ahbar și  Samir Tahtah au fost condamnați la 9 ani pentru apartenență la o grupare teroristă. Mohamed El Idrissi a primit 5 ani de închisoare pentru complicitate, iar Hamed Hamu, doi ani, pentru falsificare de documente.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite